Berlin sägs vara åttiotalets New York och erbjuder allt. Blanda kultur, mat, dryck, shopping, nöjesliv, historiska monument, designhotell, trendiga caféer, parker, exklusiva butiker, marknader och konstnärskvarter. Det finns otroligt mycket att göra i Berlin, det gäller bara att låta dina intressen bestämma vad. Du kan blanda dåtid, nutid och framtid i en spännande mix av unika stadsdelar och kulinariska specialiteter. Vad sägs om en döner kebab eller en av de fina Michelinkrogarna?

Shopping

Gillar du shopping bör du besöka västra Berlin. Närmare bestämt Kurfürstendamm, som har en imponerande historia och en stor mängd av butiker. Det största shoppingkvarteret hittar du dock i mitten av Berlin. Upplev mysiga innergårdar där det finns både butiker, restauranger, nöjen och hotell. Inuti Mall of Berlin finns mer än 300 affärer, allt från H&M och Zara till Massimo Dutti och Armani. Potsdamer Platz Arkaden är ännu ett shoppingcenter, där det inte bara är kläder som är attraktivt – hela shoppingcentret är tre våningar högt med ett glastak i modern arkitektur designat av Renzo Piano.

Sevärdheter

En av de mest klassiska sevärdheterna i Berlin hittar du på East Side Gallery, där en bit av Berlinmuren finns bevarad. Vill du gå turen runt är Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie ytterligare två måsten när man pratar om klassiska sevärdheter.

För dig som är intresserad av museer har du hittat rätt – i Berlin finns över 170 museer. Har du inte tid att besöka alla tipsar vi om Museum Island, som består av fem olika museer komprimerade i en. Det världsberömda museet erbjuder en blandning av konst, historia, antikviteter. Det mest berömda föremålet är bysten av den egyptiska drottningen Nefertiti, som finns på Neues Museum.

Kultur

Det är dock svårt att undvika det kulturella i en stad som Berlin. Vart du än går finns det väggmålningar, konst och utstående arkitektur. Ett område där det är en härlig röra av historiska bostäder och färgstarka människor är Kreuzberg.

Är du sugen på att få en panoramabild över hela Berlin får du den bästa utsikten från TV-tornet Fernsehturm vid Alexanderplatz. Tornet sträcker sig 207 meter över staden, en perfekt avslutning på en weekend i Berlin.

Letar du efter en resa till studentpris? Här har vi listat studentvänliga resebolag som erbjuder billigare resor till studenter.